Döngüsel Organik Yönetim

Proje Tanımı

Organik atıklar, düzenli depolama, kirlilik ve iklim değişikliği gibi çevresel sorunların önemli bir nedenidir. Bu projeyi üstlenmemizin nedeni, iklim değişikliğine katkıda bulunan bu kadar büyük miktarda atığın devam eden üretimidir. Vatandaşların evdeki, okuldaki ve günlük yaşamlarındaki davranışlarının eğitim yoluyla değiştirilmesiyle bu sorunun çözülebileceğine inanıyoruz. Bu çaba yalnızca gerçeklere değil, aynı zamanda halkın bu önemli çevresel zarar alanını ortadan kaldırmaya yardımcı olabileceği bilgisine de dayanmaktadır. 

Projenin amacı, öğretmenlerin küçük çocukların davranışlarını etkilemesine olanak tanıyacak bir araç geliştirmek ve yaygınlaştırmaktır. organik atık konusunda ebeveynler ve daha geniş topluluk. Öğrencilerin, velilerin ve okulların işbirliği, eğitimcilerin yeni yaklaşımlar benimsemesine ve bu ilk hedefe ulaşmasına yardımcı olacaktır.

Projeye dahil olan her öğretmen ve öğrenci, proje faaliyetleri aracılığıyla bu sonuçları akranları arasında ve kendi topluluklarında aktif olarak yaymak için gerekli becerileri kazanacaktır. Öğretmenler ve öğrenciler kaynakları etkili bir şekilde kullanacak ve onların girdileri diğer herkesin onlarla ilgili anlayışını ve deneyimini geliştirecek. Bunların hepsi davranışı, başlangıçtaki hedef kitlelerin ve sonuçların çok ötesine geçen şekillerde etkiler.

Etki

Projenin etkileri birincil hedef grupların çok ötesine uzanacaktır. Projenin sonuçları, öğretmenler, okul idaresi personeli, kantin veya mutfak personeli, ebeveynler ve veliler, komşular, okullarının ve mahallelerinin belediye yetkilileri de dahil olmak üzere öğrencileri çevreleyen tüm topluma yöneliktir.

Yararlanıcılar aynı zamanda tüm okul topluluğunu içeren katılımcı yöntemler aracılığıyla işbirliği yapan taraflardır. Bu taraflar, organik atık yönetimiyle ilgili sorunlar ve proje tarafından ortaya konan potansiyel çözümlere ilişkin nihai raporun şekillendirilmesine yardımcı olacaktır.

Projenin birincil hedef grubu, organik atıkların azaltılmasını ve döngüsel geçişi desteklemek için daha fazla bilgi ve araç verilecek olan öğrenciler olsa da, projenin faaliyetleri ikincil hedef grubu olarak öğrencileri de kapsamaktadır.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. Ancak ifade edilen görüş ve düşünceler sadece yazar(lar)a aittir ve Avrupa Birliği veya Avrupa Eğitim ve Kültür Yürütme Ajansı’nın (EACEA) görüşlerini yansıtmak zorunda değildir. Ne Avrupa Birliği ne de EACEA bunlardan sorumlu tutulamaz. 2022-1-ES01-KA220-SCH-000086157

Copyright © 2023 COM. All Rights Reserved

Powered by Innovation Hive