Krožno organsko gospodarjenje

Opis projekta

Organski odpadki predstavljajo pomemben vzrok za okoljske težave, kot so odlaganje na odlagališča, onesnaževanje in podnebne spremembe. Naš motiv za izvedbo tega projekta je stalna proizvodnja velike količine odpadkov, ki prispevajo k podnebnim spremembam.

Verjamemo, da se lahko ta težava reši z spreminjanjem vedenja državljanov doma, v šoli in v vsakodnevnem življenju prek izobraževanja. Prizadevanje je motivirano ne le z dejstvi, ampak tudi z zavedanjem, da lahko javnost pomaga odpraviti to pomembno področje okoljske škode. Cilj projekta je razviti in razširiti orodje, ki bo učiteljem omogočilo vplivati ​​na vedenje mladih otrok, staršev in širše skupnosti glede organskih odpadkov. Sodelovanje študentov, staršev in šol bo pomagalo učiteljem sprejeti nove pristope in doseči ta začetni cilj.

Vsak učitelj in učenec, vključen v projekt, bo pridobil veščine, potrebne za aktivno širjenje teh rezultatov med svojimi vrstniki in v svojih skupnostih prek dejavnosti projekta. Učitelji in učenci bodo učinkovito uporabljali vire, njihov prispevek pa bo izboljšal razumevanje in izkušnje vseh drugih. Vse to vpliva na vedenje na načine, ki presegajo prvotne ciljne skupine in rezultate.

Vpliv

Učinki projekta se bodo razširili tudi preko primarnih ciljnih skupin. Rezultati projekta so namenjeni celotni skupnosti, ki obdaja učence, vključno z učitelji, administrativnim osebjem šole, osebjem v menzi ali kuhinji, starši in skrbniki, sosedi ter občinskimi organi njihovih šol in okolišev.

Koristniki so tudi sodelujoče strani preko participativnimi metodami, ki vključujejo celotno šolsko skupnost. Te stranke bodo pomagale oblikovati končno poročilo o težavah z upravljanjem organskih odpadkov in možnih rešitvah, ki jih predlaga projekt.

Čeprav so primarna ciljna skupina projekta učenci, ki bodo pridobili več znanja in orodij za podporo zmanjševanju organskih odpadkov in krožnemu prehodu, so učenci tudi sekundarna ciljna skupina projektnih dejavnosti.

Financira Evropska unija. Izražena stališča in mnenja so izključno stališča in mnenja avtorjev in ne odražajo nujno stališč in mnenj Evropske unije ali Izvajalske agencije za izobraževanje in kulturo (EACEA). Niti Evropska unija niti EACEA ne moreta biti odgovorna zanje. 2022-1-ES01-KA220-SCH-000086157

Copyright © 2023 COM. All Rights Reserved

Powered by Innovation Hive